Едва ли някой ще оспори твърдението, че втората точка на продажба, както и кръстосаното излагане  продава. Супермаркетите използват техни втори точки, а и предоставят възможност на търговските марки да поставят техни дисплеи в мястото на покупка.

В България най-често се използват картонените стоящи дисплей, поради факта, че поставянето им в търговския обект обикновено е краткосрочно и свързано с разходи, а този тип стелажи са по-евтини от дървените си или пластмасови събратя.

Обикновено след изтичане на договорката с търговския обект за втора точка, представителят на бранда изтегля дисплея от магазина и най-често го изхвърля, тъй като след престоя му в магазина той е наранен от минаващи колички и парцала за почистване. Повторното му използване в 90% от случаите е невъзможно.

Друг тип използвани дисплеи са тези, които се използват и като транспортна опаковка.Чрез тях брандът си гарантира поставянето на определено количество в магазина, както и присъствието на втора точка, без да е необходимо да плаща производството на отделен дисплей. Този тип “дизайнерски” кашони, играещи ролята на дисплей, обаче, могат да си позволят големи търговски марки от FMCG сектора, които продават в сравнително големи обеми.

Често, фокусирани върху моментния по-голям разход, брандовете предпочитат временните дисплеи, които на годишна база могат да бъдат произведени в по-голямо количество и с различен дизайн според текущата кампания. Когато, обаче, се анализират разходите и резултатите за по-дълъг период, може да се окаже, че един по-голям еднократен разход за постоянен дисплей с възможности за лесно пребрандиране и преместване от един супермаркет в друг, е по-успешното и евтино решение за втора точка.

Ето един подобрен вариант на познатия тип диспенсъри с модерен дизайн и подобрена функционалност:

  • по-добра гравитация на продуктите
  • повече възможности за брандиране
  • представяне на нива
  • възможност за прозрачна тавичка