Какво представлява работещият дисплей за вторично излагане? Той е:

Дисплей за вторично излагане

1)      Компактен. Един от основните проблеми на съвременния супермаркет или хипермаркет е липсата на място и много търговски марки, желаещи да поставят своите дисплеи.

Големият дисплей не винаги означава повече продажби, а и изисква допълнителни разходи по доставката и монтажа.

2)      Лесен за монтаж и транспортиране. Търговският представител трябва да може без усилие да занесе стелажа в магазина и за кратко време да го монтира без инструменти.

3)      Да има ясна и забележима комуникация. Да не забравяме, че основната функция на дисплея е да продава, а не да служи за украса. Част от дизайна трябва да бъде ценовата оферта и ясното послание, което да предизвика покупка. На пазара често се срещат изключително красиви дисплеи с „безценни продукти“ или с грозно и криво залепени ценови етикети.

4)      Да може лесно да се пребрандира и мести. Един дисплей може отлично да служи за един или повече бранда на един производител, ако може лесно и ниско бюджетно да бъде „преоблечен“. А какво по-хубаво, ако след изтичане на договора с търговския обект може да се премести и в друг магазин?

Оползотворява празното пространство в края на гондолата

Оползотворява празното пространство в края на гондолата и създава възможност за импулсивна покупка

5)      Да е устойчив в натоварена търговска среда. Да не забравяме, че в магазина аранжорите се движат с натоварени със стока колички, често се мие и купувачите в много случаи са разсеяни. Дисплеят трябва да бъде устойчив, с допълнителни крачета, ако е картонен и да не се разглобява при случаен удар. Не бихме искали инвестицията ни да бъде съсипана в рамките на първите дни от поставянето.

6)      Да е произведен от материали, които са подходящи за съответното търговско пространство. Добре е доставчикът да бъде сигурен дали мастилата, с които е отпечатал изображението имат остатъчен неприятен мирис, дали са подходящи, за да са в директен контакт с хранителни продукти или ниски температури (ако са в близост до хладилници) и пр.

7