(02) 421 08 36 info@display-bulgaria.com

Ще споделя няколко лесни за следване практични съвети за високи продажби на насипни ядки и сушени плодове на самообслужване. Оборудваме тази категория в магазина със специализирани контейнери, които осигуряват отлична видимост на продуктите и правилното им съхранение в търговските обекти. В сайта ни можете да получите детайлна техническа информация, както и снимки от оборудвани от нас търговски обекти.

Логичното място за  продажба на насипни ядки и сушени плодове  е до пресните плодове или до категорията здравословни продукти, а защо не и в непосредствена близост до алкохолните продукти, чийто спътник на масата са често. Вариантите са няколко и верният избор зависи от характеристиките на магазина.

  • До плодовете и зеленчуците бих ги търсила ако акцентът е върху суровите насипни ядки и сушени плодове, които добавям в зърнени закуски и сладкиши у дома.
  • При здравословните продукти пък ще ги търсят всички пазаруващи, които биха купуват здравословни алтернативи – ядки, зърнени храни с гарантиран органичен произход или липса на добавена захар и консерванти.
  • Близо до алкохола и бирата пък насипните ядки ще са на разположение за кръстосани продажби. Това е добър вариант за подходящи печени ядки и снакс. Можете да обогатите конкретно сезонно или празнично предложение.

Можете да поставите дисплея с насипни ядки така, че той да е продължение на съответната категория или пък да служи като „стоп“ на обичайната траектория на преминаване през магазина.

оборудване за продажба на насипни храни на самообслужване

практични съвети за високи продажби на насипни ядки на самообслужване

В случай, че контейнерите са поставени на редовните рафтове в категорията, е необходимо да осигурите достатъчно голямо лице, за да бъде забелязано. Препоръчваме поне един регал метър – т.е. 90-120 см. като във височина можете да разположите 3 рафта (+ един или два рафта, на които можете да поставите по-едър пакетаж на сходни продукти).

Който и от двата варианта да изберете, ясното указване на контейнерите и поставянето на допълнителна информация за продуктите ще подпомогне продажбите. Цената със сигурност не е единственият критерий за избор на хранителен продукт. Допълнителната продуктова информация при здравословните храни е важен мотивиращ фактор. Така продуктите от „генерични“ ще имат в очите на купувача свое „лице“, което ще допринесе за по-високо доверие и изграждане на лоялност у клиентите.

Снимки от реална търговска среда можете да видите в нашата брошура.

Теглене на касата или на везна на самообслужване – и двата варианта биха били еднакво удобни / неудобни за клиента или служителя в магазина.

  • Ако предлагате твърде близко изглеждащи продукти – фъстъци с различна едрина, различни ядки в шоколадова обвивка и други, дайте им общ код и цена. Така ще избегнете излишно суетене пред електронната везна или недоразумения на касата.
  • Предвидете място за два вида опаковки. Ако искам да купя 100 г ядки, за да хапна нещо на път не бих искала да ги сложа в найлонов плик, предвиден за поне килограм. И обратното – при пазаруване за вкъщи бих искала опаковката да е достатъчно голяма, за да съхрани добре покупката ми.

Това са на пръв поглед незначителни неща, но и в този случай успехът се крие в детайлите. Удобното и лесно пазаруване ще доведе клиентите отново следващата седмица, и по-следващата, и след това.

Попитайте ни за повече информация. Можете да разчитате на нашия 10 годишен опит и специализирани знания в областта на визуалния мърчандайзинг и търговски маркетинг. На разположение сме за разработване на конкретен проект – проектиране и производство на дисплей, брандиране, монтаж и поддръжка.