(02) 421 08 36 info@display-bulgaria.com

Седем стъпки при избор на ценови лайстни за магазина

Jan 28, 2022 | Ценови лайстни и поставки за цени

Ценовите лайстни се наричат с много имена: Ценови шини, профили, ленти, поставки и пр., но имат едно значение: да ориентират клиента и да му помогнат да направи своя избор в магазина.
Когато поставянето на цената е ясно и не предизвиква съмнение, се заражда така необходимото доверие за създаване на лоялни клиенти.

Въпреки, че на пръв поглед поставянето на цените на рафта изглежда ясно, от практиката знам, че за по-лесен избор на точната лайстна е необходимо да се имат предвид малко, но доста важни неща.

От какъв материал са произведени рафтовете, които искате да оборудвате с ценови лайстни

Дървените или ПДЧ рафтовете са с плосък ръб (чело), които лесно (и много икономично) ще оборудвате с лайстни на залепване.
За стъклените рафтове има Ценови лайстни за стъклени рафтове – чисто и лесно за поставяне
Металните рафтове са с много и различни предни профили (чела) според производителя. За тях има съответните, Ценови лайстни за метални рафтове, които се фиксират перфектно.

Какви ценови етикети използвате в магазина

Когато става дума за хартиени (картонени) ценови етикети, най-разпространената височина на етикета е 39 мм, но има и много други варианти – от 26 мм до над 100 мм височина на етикета.

В Дисплей България имаме разнообразие от ценови лайстни за различни височини на ценовия етикет.

Какви са дължините на рафтовете във вашия магазин

Хубаво е да се знае, че ценовите лайстни се произвеждат в дължини до 1330 мм. Цените обикновено се формират на базата на точна дължина. Най-разпространените дължини са 650 мм, 1000 мм, 1250 мм и 1300 мм. Ако имате различни по дължина рафтове (което много често се случва), не се притеснявайте – лесно можете да отрежете повечето профили с ножица.

Какъв визуален ефект искате да постигнете

Ценовата лайстна може да бъде не само техническо средство за поставяне на цена в магазина. Тя може да бъде завършващ елемент, аксесоар, система за информация и пр.

Как така? Може да бъде цветови код за промоция или био продукти, както и да е цялостна система за поставяне на стопери, рамки, стойки за мостри и пр.

Какво е междурафтовото разстояние

Ценовите лайстни могат да ви помогнат да спестите пространство. Това правят профилите с отгръщаща функция, например. С тях можете да сгъстите максимално рафтовете във височина, без да се притеснявате, че лайстната ще пречи на лесното изваждане на високите продукти.

Питайте

Не ни жалете – нашата работа е да ви помогнем да направите най-добрия избор.
Не се самооборудвайте. Не е нужно да знаете всичко.

Изисквайте мостра

Ще си спестите нерви и време, ако сте сигурни, че избраният профил е точно този, който ще ви свърши работа.

Ценовите лайстни не са просто профил, в който поставяте цени. Те са инструмент за комуникация между вашия бизнес и клиента.
Една чиста, цветна лайстна може да направи вашите стелажи да изглеждат по-нови и да създадат приятно преживяване пред рафта. А всички знаем, че приятната атмосфера в магазина води до настроение за покупка.

Архив

Прочетете още:

Ясно съответствие между продукт и ценови етикет

Ясно съответствие между продукт и ценови етикет

Ясното съответствие между продукт и ценови етикет играе важна роля в избора на купувачите в супермаркета. Това е твърдение, с което винаги са се съобразявали търговците, но в днешните условия на икономическа криза значението му нараства. Според  3-то подред изследване...

Заоблен дизайн на ценовата лайсна

Заоблен дизайн на ценовата лайсна

По своята същност, тази ценова лайсна представлява модификация с подобрена функционалност, дизайн и нови начини на приложение. В основата на създаването й стои идеята за съчетаване на елегантност и функционалност в едно цяло. Специфичните ползи, които този продукт...

Имаме широко портфолио от лайстни, оборудване за рафтове на самообслужване и аксесоари за промоционна и ценова информация.