(02) 421 08 36 info@display-bulgaria.com

Преди не много години, е било съвсем естествено да отидеш в магазина и да си купиш 300 грама боб, който продавачката ще отмери от едно от чувалчетата с насипни храни до нея.

Следващото поколение започна да се впечатлява от шарените опаковки и да купува всичко в едно или повече пликчета, които започнаха да заемат цели чекмеджета в кухните.

Сега е друго. Говорим за природата, търсим пресни продукти от село и искаме да знаем, че в тях няма “Е-та” и разни непознати елементи от Менделеевата таблица.

Започнаха да се появяват все повече магазини с насипни храни, разбрахме какво е киноа, купуваме брашно от лимец и правим сладки с рожков.

Конкуренцията в търговията  с храни стана изключително висока, което изисква от вас, търговците на дребно непрекъснато да търсите начини да се отличавате от конкуренцията и да привличате вниманието на клиентите.

Предполагам, че тенденцията в засилване на търсенето на насипни храни ви е довела и до тази публикация 🙂

Ако все още обмисляте, дали да отделите място в магазина, за да включите и такава секция на самообслужване, нека да споделя ползите, които тя ще ви донесе:

  • със сигурност ще зарадвате редовните си клиенти, тъй като ще можете да им предоставите на по-ниска цена насипни храни, като алтернатива
  • ще привлечете млади хора, които са отговорни към природата, в повечето случаи са с по-големи възможности
  • ще покажете, че сте социално отговорни и замърсяването на природата не ви е чуждо

Кои храни може да продавате насипно?

Е тук, вече решавате вие – важното е да усетите пулса на хората в квартала, да намерите посоката, в която да се отличите от конкуренцията и после да се хвърлите напред.

Дали ще са подправки, варива – ориз, боб, леща, мунг дал и пр., киноа, чай, кафе, лимец, ядки, бонбони, захаросани плодове, макарони, та дори и някои видове снакс…. – бъдете в час с клиентите си и ги спечелете за дълго.