(02) 421 08 36 info@display-bulgaria.com

Ясното съответствие между продукт и ценови етикет играе важна роля в избора на купувачите в супермаркета. Това е твърдение, с което винаги са се съобразявали търговците, но в днешните условия на икономическа криза значението му нараства.

Според  3-то подред изследване на потребителското поведение  “Let’s Make a Deal”, направено от  Parago, публикувано в края на май тази година, купувачите са станали по-чувствителни към цената. Това споделят трима от всеки четирима пазаруващи. Тенденцията показва ръст от 4% в сравнение със същото през 2012. В условията на българския пазар тази тенденция вероятно е още по-силно изразена и ще оказва съществено влияние върху ежедневното пазаруване.

Купувачите търсят по-добро съответствие между цената и стойността, която ще получат. Стойността в известна степен е субективно възприятие, но търговците са наясно кои са основните й съставки. Ясното представяне на цената и необходимата продуктова информация са едни от тях.

Ясното представяне на цената включва редица компоненти:

–  ясно посочено ли е за какви мерни единици се отнася;

–  достатъчно видими ли са търговските активности;

– има ли ясно съответствие между продуктите на рафта и поставените етикети и др.

На вид малки детайли могат да объркат и в крайна сметка да разочароват купувача ако той се чувства затруднен  или подведен при избора си.

Ситуацията в действителност е още по-сложна, защото подобни продукти на различни доставчици са опаковани и етикирани в различни грамажи, в магазина текат промоционални активности, раздават се талони, има комбинирани предложения, подаръчни опаковки и т.н. В допълнение към това клиентите често не са съвсем сигурни дали точно това е цената и етикета на продукта, който купуват.

Това са част от елементите, които са важни за сглобяване на пъзела атрактивна търговска среда.

Можем да ви предложим различни решения за поставяне на ценова, продуктова и промоционална информация:

–          На рафта

–          В зоната с пресни плодове и зеленчуци

–          В хладилната витрина

–          Във фризерната гондола.