(02) 421 08 36 info@display-bulgaria.com

Безопасна алтернатива за продажба на насипни храни по време на (и след) пандемия

Mar 8, 2021 | Оборудване за насипни храни

Едно от първите неща, които много хора спряха да купуват от пандемията насам са насипни храни. Сред тях са ядките от отворена пластмасова кутия или контейнер, в които нечия ръка бърка с лопатка, за да ги сложи в пликче.

Перспективата, през която започваме да гледаме на хигиената се е променила. Вариант, при който непознат има директен досег с храна, която е насипна и ще се консумира без обработка, може да повлияе на решението дали да си я купиш точно сега и точно от това място.

Независимо от чувствителността на купувачите към хигиената или пандемията, търговията вече е различна. Създадоха се нови изисквания за безопасност, освен това, когато пазаруваме се замисляме за неща, които въобще не са ни идвали на ум преди.

От намаляване на продажбите на насипни храни губят двете страни – и търговците и хората, които са загрижени за здравето си.

За щастие, има решение, което не е от вчера, но предвид промяната, става все по-актуален избор за продажба на ядки, мюсли, кафе и варива.

Това са гравитационните контейнери за продажба на насипни храни.

Те са създадени за обекти на самообслужване, осигуряват хигена и запазване на естествените аромати на продаваните продукти, спестяват разходи за труд и място. 

Но сега ги представяме с тяхната най-голяма полза:

Продажба на насипни ядки с максимално ниво на хигиеничност.

Славата им е заслужена, защото:

Клиентите в магазина нямат директен досег с продукта

Ядките или друг вид насипна храна са напълно защитени в контейнера. Специален механизъм, настроен да спуска продукта с подходяща скорост, отваря гърлото и не позволява нищо, което е излезнало да бъде върнато обратно от клиента.

Служителите зареждат продукта в по-голям обем и по-рядко

„Витрината“ на контейнера позволява зареждане на по-дълъг период, тъй като независимо от количеството в него, лицето винаги изглежда представително пълно. Така стоката може да бъде поставена в хигиенична среда в магазина, след като контейнерът е бил добре почистен.

Конструкцията е създадена за лесна поддръжка на хигиената.

Контейнерът се разглобява до последната си част и може да бъде измит в миялна машина. Корпусът му няма нито един остър ъгъл, в който да остане непочистена храна.

Ползите от подобно оборудване във всеки магазин за хранителни продукти са много повече от изброените по-горе. Наред с тях е и тази, че изхвърляме по-малко опаковки в природата и че това оборудване може да бъде напълно рециклирано.

Дали искаме или не, животът ни се променя. И колкото по-бързо се адаптираме към промените, толкова по-бързо новата ситуация ще започне да работи за нас.

Архив

Имаме широко портфолио от лайстни, оборудване за рафтове на самообслужване и аксесоари за промоционна и ценова информация.