(02) 421 08 36 info@display-bulgaria.com
изложение за търговско оборудване и ритейл технологии

изложение за търговско оборудване и ритейл технологии

Всички сме свидетели на ръста на он-лайн продажбите. Потвърждава го и нашият личен опит на пазаруващи – все по-често разглеждаме електронните магазини, за да купим или за да съберем информация преди да решим от къде и какво точно ще купим. Изследвания твърдят, че през последните години ръстът на продажбите по интернет е десетократно по-голям от ръста на продажбите, направени по традиционния начин „на живо“ в магазина. И въпреки това търговците продължават да си задават въпроса кой начин на търговскo присъствие да предпочетат. Различните варианти обмислят дори традиционно силни в он-лайн продажбите.

Днес дилемата не е online или offline магазин, а намирането на ефективното съчетание на online / offline присъствие. Те се явяват две различни измерения на един и същи процес на доставяне на качествена услуга на пазаруващите: цялата необходима информация за продукта и потребителски отзиви за него, всичко налично във виртуалния склад и всичко това в съчетание с преживяването на „живото“ пазаруване.

Oптимизирането на складовите наличности в отделните обекти, елиминирането на out-of-stock ситуациите  и възможността търговците да опознаят в пълнота и да комуникират по-ефективно с клиентите си са част от ползите.

В допитване какво би повлияло на потребителското им поведение и би ги превърнало в реални купувачи, публикувано във Forbes.com февруари 2013, посетителите споделят

– Възможност за сравнение на цените он-лайн – 57%

– Програми за лоялност – 30%

– По-добра услуга в магазина – 29%

– Възможност за доставка до дома – 23%

Само преди броени дни се проведе най-голямото европейско изложение за търговско оборудване и технологии EUROSHOP.  Доставчиците на технологично оборудване за ритейл бизнеса показаха своите последни разработки и реализирани проекти в тази сфера. В следващи публикации ще ви запознаем с някои от тях.